Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΙΡΙΟ
Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, και η ένωση λειτουργών μέσης εκπαίδευσης Εορδαίας, μετά από κοινή συνεδρίαση και συζήτηση αποφάσισαν να συντονίσουν την δράση τους το επόμενο διάστημα.
Ζητάμε την συμπαράσταση των γονέων , των μαθητών μας, και του λαού της Εορδαίας.
Σήμερα, βιώνουμε ένα καθεστώς ιδιότυπης οικονομικής δικτατορίας, στο όνομα του λαού η πολιτική ηγεσία έχει παραδώσει την χώρα στα συμφέροντα του διεθνούς κεφαλαίου. Με βάρβαρες πολιτικές καταστρέφει την εργασία, την υγεία, την παιδεία, της κοινωνικές δομές, θάβει δικαιώματα που αποκτήθηκαν με αίμα και αγώνες δεκαετιών. Ξεπουλά τον εθνικό πλούτο, βγάζει στο σφυρί κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις, αφού πρώτα φροντίσει να της υποβαθμίσει και να της χαρακτηρίσει προβληματικές. Επιδεικνύει αυταρχισμό, επιτίθεται με τα ΜΜΕ σε κάθε κοινωνικό στρώμα, σε όλους τους κλάδους των εργαζομένων. Με στοχοποίηση και των εκπαιδευτικών προσπαθεί να υλοποιήσει τις αντιλαϊκές επιλογές της.
Συνάδελφοι, όλοι μαζί θα απαντήσουμε, θα στείλουμε το δικό μας μήνυμα.
Στις 19 Οκτωβρίου, πιθανή ημέρα κατάθεσης του προϋπολογισμού, ημέρα γενικής απεργίας, σας καλούμε όλους σε απεργιακή κινητοποίηση. Με τα σχολεία κλειστά. Να συναντηθούμε στο δρόμο μαζί με τους γονείς, με τους μαθητές μας, να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές. Να καταθέσουμε το δικό μας υπόμνημα αιτημάτων, για την δημόσια παιδεία. Θα σταλεί υπόμνημα των αιτημάτων μας στην περιφέρεια και στο υπουργείο.
Με πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, να δηλώσουμε την θέληση μας για Δημόσια δωρεάν παιδεία.
 Ποτέ, τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κερδίζονται με αγώνες.
 Δεν πρόκειται να σταματήσουν. Μπορούμε με μαζικό αγώνα διαρκείας να τους σταματήσουμε.
Σε κάθε σχολείο, να γίνουν συζητήσεις, να γίνουν ομάδες αγώνα, κάθε σχολείο με δικό του πανό, όλα τα μέλη του συλλόγου να συμμετέχουν στην απεργία και στο συλλαλητήριο.
Όλοι να βρεθούμε στην Πλατεία της Πόλης, να ενημερώσουμε τον κόσμο.
Να καταγραφεί, η αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών για διεκδίκηση. Να δείξουμε το ενδιαφέρον μας, την αγωνία μας για το μέλλον της εκπαίδευσης.
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΔΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου