Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΘΕΜΑΤΑ
Θέμα1: Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που "τάχα" πάει για φούντο....

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές την Νότια Τουρκία και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Καστελόριζο).Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.
2. Στον κόσμο μας ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.
3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.
4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.
5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς.
6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.
7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία
8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδακινα.
9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνια.
10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!!!
11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως.
12. Εν τω μεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης.
13. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε - 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΆΡΙΑ !) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.






Θέμα2: ΠΑΣΟΚ και Τράπεζες με κοινή συνισταμένη για την εξαθλίωση των δανειοληπτών;

Ας δεχτούμε ότι τελικά, με ένα μαγικό τρόπο αποδεχόμενοι τα 300 έως 1000 ευρώ για μηνιάτικο, πληρώνουμε φόρους και χαράτσια.
Ας δεχτούμε ότι μειώνουμε τα έξοδα των παιδιών μας (ρούχα, βιβλία…).
Ας δεχτούμε ότι τρώμε κρέας μία φορά την εβδομάδα.
Ας δεχτούμε ότι δεν θα ανάβουμε το καλοριφέρ το χειμώνα παρά για μόνο μία ώρα την ημέρα.
Ας δεχτούμε ότι δεν θα παίρνουμε φάρμακα αν αρρωστήσουμε.
Ας δεχτούμε ότι θα καταθέσουμε τις πινακίδες των αυτοκινήτων μας (για όσους δεν το έχουν ήδη κάνει) για να μη πληρώνουμε τέλη, service, ασφάλεια και βενζίνη.
Ας δεχτούμε ότι κάνουμε το χατίρι της Μέρκελ και μετατρέπουμε το σκατό μας σε παξιμάδι και ξεχνάμε την όποια έννοια της αξιοπρεπούς διαβίωσης μια για πάντα.
ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;
Κανείς από το οικονομικό επιτελείο ή τους λαοπρόβλητους και πάνσοφους 300 αντιπροσώπους του λαού δεν έχει σκεφτεί ότι με τα υπόλοιπα χρήματα που μας μένουν δεν έχουμε να εξυπηρετήσουμε τα δάνεια και τις κάρτες μας; Μου φαίνεται αδιανόητο πως κανείς μα κανείς από τους Σωτήρες του Έθνους δεν έχει αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα μετατρέποντας έτσι εαυτούς σε δημίους του λαού.
Εκτός και εάν ήταν προσυμφωνημένο να μας φέρουν στο χείλος της οικονομικής αβύσσου και να χάσουμε, άλλος λίγο και άλλος πολύ, την όποια περιουσία φτιάξαμε με ιδρώτα και σκληρή δουλειά (σε αντίθεση με τους ανεπάγγελτους κουστουμάτους και δωρεάν αυτοκινούμενους πολιτικούς) ή που ακόμα κληρονομήσαμε από τους γονείς μας.
Ας μη ξεχνάμε ότι τα τραπεζικά μας χρέη οφείλονται στις κυβερνήσεις που μας παραμύθιαζαν ότι η οικονομία της χώρας βρίσκονταν σε άνθιση, για να μπορούν οι επιτήδειοι (πολιτικοί ή μη) να παίζουν τα όποια παιγνίδια τους και να πλουτίζουν εις βάρος μας.
Ας μη ξεχνάμε ότι οι τράπεζες μας έδιναν παράνομα και αφειδώς δάνεια και κάρτες χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο.
Ας μη ξεχνάμε ότι τα "μέτρα" δεν ζητήθηκαν από την Ευρώπη αλλά εφαρμόστηκαν για να μη μειωθούν τα κρατικά έξοδα και για να μη πέσουν έξω οι φίλα προσκείμενες Μ.Κ.Ο. καθώς και οι λοιποί ημέτεροι συνεργάτες της ρεμούλας.
Ας μη ξεχνάμε ότι η διαχρονική και ασφαλώς ύποπτη ανικανότητα πάταξης της φοροδιαφυγής δεν είναι δική μας αρμοδιότητα.
Ας μη ξεχνάμε ότι η εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου θάφτηκε τεχνηέντως το 1973 και αγνοήθηκε -για κάποιο λόγο φυσικά- το σχετικό ΦΕΚ (277/Α/1973) από όλους τους πολιτικούς της μεταπολίτευσης.
Και τέλος, ας μη ξεχνάμε ότι τα παχιά λόγια του σήμερα δεν μας αγγίζουν πια γιατί μας αηδιάζουν και δεν τα πιστεύουμε.
Σε ένα καταρρέον πολιτικό κατεστημένο που η Δημοκρατία και το Σύνταγμα έχουν δυστυχώς καταλυθεί, δεν περιμένω φυσικά καμία απάντηση. Απλά σκέφτομαι φωναχτά και αγανακτώ όπως και πολλοί άλλοι συμπατριώτες μου που δεν θα ανεχτούμε για πολύ ακόμα τη κοροϊδία και το πολιτικό παχυδερμισμό τώρα μάλιστα που και με τη βούλα κυβερνιόμαστε από μια ομάδα αλλοδαπών επιτρόπων, σε πείσμα όσων έσπευσαν να δηλώσουν παραιτήσεις αν κάτι τέτοιο συνέβαινε ποτέ (όχι ότι πιστέψαμε πως θα εγκατέλειπε κάποιος την ασφάλεια και τις ανέσεις του μαντριού)!!
Τουλάχιστον, ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
ΘΕΜΑ 3 : ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ MERGEL
Για την χρεοκοπία, τα δάνεια και τη στάση πληρωμών μίλησε στο περιοδικό Spiegel ο έγκριτος Γερμανός καθηγητής Οικονομίας Άλμπερτ Ριτς. Όχι όμως της Ελλάδας, αλλά της Γερμανίας, χαρίζοντας μάλιστα στη χώρα του τον τίτλο του «αυτοκράτορα» των χρεοκοπιών!

Χαρακτηρίζοντας τη στάση «λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε ό,τι σας λέμε» της Γερμανίας ως αδικαιολόγητη και (εμμέσως) ανήθικη, ο Γερμανός καθηγητής εξηγεί ότι η χώρα του χρωστάει τη σημερινή οικονομική της ανεξαρτησία στις ΗΠΑ που παραιτήθηκαν από το δικαίωμα τους για τεράστια χρηματικά ποσά μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Επιπλέον», όπως τονίζει «φρόντισαν να μη θέσει κανείς από τους συμμάχους αξιώσεις για αποζημίωση, μεταξύ αυτών και οι Έλληνες».

Ο κ. Ριτσλ αναφέρει ότι το χρέος της Ελλάδας είναι μηδαμινό μπροστά στα γερμανικά χρέη της δεκαετίας του ’30, τα οποία «ισοδυναμούν με το κόστος της κρίσης του 2008» και υπογραμμίζει ότι σε μία παγκόσμια λίστα βασιλιάδων της χρεοκοπίας η θέση της Γερμανίας θα ήταν «αυτοκρατορική»!

Συνεχίζοντας να εκπλήσσει τον δημοσιογράφο του περιοδικού, ο Γερμανός τονίζει στη συνέχεια ότι η Γερμανία (η ενσάρκωση της σταθερότητας) έχει χρεοκοπήσει «τουλάχιστον 3 φορές τα τελευταία 100 χρόνια» εξηγώντας ότι το «κούρεμα» των ΗΠΑ τη δεκαετία του ’30 ήταν τόσο μεγάλο που ισοδυναμεί «με ένα Afro-look που μετατρέπεται σε φαλάκρα, την ώρα που οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δούλευαν σαν τα σκυλιά για να ορθοποδήσουν από τις καταστροφές του πολέμου»!

Παράλληλα, κάνει λόγο για στάση πληρωμών το 1990 από τη Γερμανία όταν ο καγκελάριος Κολ αρνήθηκε να υλοποιήσει τη Συμφωνία του Λονδίνου για αποζημιώσεις μετά την επανένωση των Γερμανιών: «Η Ελλάδα είναι από τα κράτη που δεν πήραν ούτε δεκάρα».

Χωρίς να μασάει τα λόγια του, ο Γερμανός καθηγητής παραδέχεται ότι «το οικονομικό μας θαύμα πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε αποζημιώσεις».

Με κάπως χιουμοριστικό αλλά πλήρως ενδεικτικό τρόπο, αναφέρει ότι «αν η Γερμανία αναγκαστεί να πληρώσει, θα μας πάρουν και τα σώβρακα»!

Τέλος, προσθέτει ότι θα έπρεπε να είναι ευγνώμονες οι Γερμανοί και να εξυγιάνουν την Ελλάδα με τα λεφτά τους:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου