Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Σήμερα η Εορδαία, στέλνει μήνυμα προς όλους αυτούς αποφάσισαν και προσπαθούν με τις πολιτικές επιλογές τους να συρρικνώσουν, να περιορίσουν την Δημόσια εκπαίδευση,

Η Εορδαία σήμερα, με καθολική συμμετοχή στην απεργία των εκπαιδευτικών, με τα σχολεία κλειστά, με καθηγητές γονείς και μαθητές, μαζί με όλο τον λαό στο δρόμο, δίνει απάντηση στην πολιτική ηγεσία για όλα τα δεινά που προκαλεί με την αντιεπαιδευτική και αντιλαική αυταρχική και εκβιαστική διακυβέρνηση.

Σήμερα, βάζουμε όλοι μας καθηγητές, δάσκαλοι και λαός την δική μας κόκκινη γραμμή, απευθυνόμαστε σε όλους, ντόπιους και ξένους διαχειριστές αυτού του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, και φωνάζουμε :
φτάνει πια. Να την πληρώσουν την κρίση αυτοί που την δημιούργησαν.

Δηλώνουμε, ότι θα υπερασπίσουμε τον χαρακτήρα του Δημόσιου σχολείου, αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο αντάξιο των αναγκών της κοινωνίας, με σύγχρονα προγράμματα σπουδών, με πληρότητα σε προσωπικό, υποδομές και υλικά, με ανοικτές βιβλιοθήκες, με σύγχρονα εργαστήρια, με σοβαρή χρηματοδότηση που να καλύπτει τις λειτουργικές του ανάγκες. Θέλουμε ένα σχολείο με καλές εργασιακές συνθήκες για την απρόσκοπτη παραγωγή του διδακτικού-παιδαγωγικού έργου.
Παλεύουμε για το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Είμαστε αντίθετοι, στους ακρωτηριασμούς των μισθών και των συντάξεων, αντίθετοι στα φορολογικά χαράτσια, διαφωνούμε με την ποσόστωση της Παιδείας στο 2,3 % του ΑΕΠ που εξαθλιώνει και υποβαθμίζει τις λειτουργίες των σχολείων μας.
Δεν θέλουμε καταργήσεις συγχωνεύσεις περικοπές σε σχολεία, τμήματα και μαθήματα για λόγους οικονομικούς. Διαφωνούμε με την παράλογη κατάργηση γραφείων εκπαίδευσης και εκπαιδευτικών δομών που παρέχουν σημαντικό και απαραίτητο συντονιστικό και βοηθητικό έργο σε μεγάλες μαθητικές περιοχές, όπως είναι η Εορδαία.

Μαζί, με όλους τους εργαζόμενους, μαζί με όλα τα κοινωνικά κινήματα, ξεκινάμε τον δικό μας αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Γιατί έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη, μας οδηγεί στην φτώχεια και στην χρεωκοπία.

Είναι πολιτική που οδηγεί μέρος του λαού σε απόγνωση, την νεολαία σε μετανάστευση, αυξάνει την ανεργία, τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, ξεπουλά εθνικό και δημόσιο πλούτο, περιορίζει την εθνική ανεξαρτησία, απειλεί το 1/3 των δημόσιων υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών με απόλυση, περικόπτει ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, μας αφαιρεί παροχές υγείας, φορολογεί επιλεκτικά μόνο μισθωτούς και συνταξιούχους, διαλύει σταδιακά το όποιο κοινωνικό κράτος με τις λίγες παροχές πρόνοιας που είχαμε.

Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται στη ζωή πως κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την επίθεση αυτή, καμία ατομική στάση δεν μπορεί να δώσει λύση.
Στον ολομέτωπο και άγριο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, χρειάζεται συντονισμένη, οργανωμένη, συλλογική απάντηση.

Είμαστε αγανακτισμένοι, αλλά και αποφασισμένοι, να αντισταθούμε σε κάθε απόλυση, μείωση μισθού, χτύπημα δικαιωμάτων, κάθε απειλή, κάθε φοροεπιδρομή, σε κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας. Συσπειρωμένοι γύρω από τα σωματεία μας και με αγωνιστική ετοιμότητα. Με πανευκπαιδευτικούς αγώνες διαρκείας να μην υποχωρήσουμε μέχρι η πολιτική αυτή να ανατραπεί.

Ποτέ δεν μας χάρισαν, ούτε θα μας χαρίσουν τίποτα.

Με αγώνες θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας

όλα κερδήθηκαν και όλα θα κερδηθούν με αγώνες

Στον πόλεμό τους απαντάμε με πόλεμο.

Εμείς έχουμε τη δύναμη και το δίκαιο με το μέρος μας, εμείς θα νικήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου