Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΡΩΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ στα πλαίσια της πολιτικής της για στήριξη της Ελληνικής οικογένειας έλαβε κάποια μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση, πολλά από αυτά μετά από δικές μας πρωτοβουλίες και με την συμπαράσταση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Μερικά από αυτά τα μέτρα είναι ανεπαρκή και για το λόγο αυτό είχαμε αναλάβει διαρκή αγώνα πάλι με τη στήριξη βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για να τα βελτιώσουμε.

Εκατό και πλέον μέρες απο την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση σας δεν έχουμε ακούσει ούτε μια λέξη για το δημογραφικό της χώρας αν και γνωρίζετε καλά πως η δημογραφική γήρανση του πληθυσμού έχει επώδυνες επιπτώσεις για πολλούς τομείς όπως τα ασφαλιστικά ταμεία κ.λ.π
Σε ό,τι μας αφορά και για να μη γίνουν τραγικά λάθη που στη συνέχεια θα είναι δύσκολο να διορθωθούν σας υποβάλλουμε τις παρακάτω επισημάνσεις, θα πρέπει η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ να αντιληφθεί ότι:
1) κάθε αλλαγή στο σύστημα προσλήψεων και διορισμών στη δημόσια εκπαίδευση χωρίς επαρκές μεταβατικό στάδιο θα έχει ολέθριες συνέπειες για τουςτρίτεκνους εκπαιδευτικούς που αναμένουν διορισμό τα επόμενα χρόνια.

2) Αλλαγές στο σύστημα αποσπάσεων και μεταθέσεων χωρίς να ενισχυθεί η μοριοδότηση της οικογενειακής κατάστασης θα μας οδηγήσει σε αδιέξοδο και σε απόγνωση.

3) Ο εργασιακός βίος των εκπαιδευτικών δεν αρχίζει με τον μόνιμο διορισμό αλά με την θητεία τους ως ωρομίσθιοι και αναπληρωτές και καλό θα ήταν λοιπόν να μην απαιτείται μετά τον διορισμό η υποχρεωτική παραμονή σε δυσπρόσιτες και παραμεθόριες περιοχές για όσους έχουν ήδη έχουν υπηρετήσει σε τέτοιες περιοχές ωςαναπληρωτές.

4) το πρόταγμα "πρώτα ο μαθητής" είναι ψευδεπίγραφο και ανεφάρμοστο όταν δημιουργούμε ταλαιπωρημένους , φοβισμένους και κακοπληρωμένους εκπαιδευτικούς. "Πρώτα ο μαθητής"αυτό είναι αυτονόητο αλλά μετά τι;
Ένας εξουθενωμένος εργαζόμενος εκπαιδευτικός; από τον οποίο θα περιμένουμε απόδοση;

5) η δημόσια διαβούλευση απέδειξε πως η μεγάλη πλειονότητα των εκπαιδευτικών διαφωνεί με τα προτεινόμενα μέτρα, τι θα κάνετε θα το αγνοήσετε;

6) Έχουμε φθάσει σε σημείο να φοβόμαστε να φοβόμαστε περισσότερο τις λύσεις παρά τα προβλήματα

Κεντρική συντονιστική επιτροπή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου