Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ
Αφού έπαιξαν με τα νεύρα χιλιάδων καθηγητών, παρατείνοντας την αγωνία τους μέχρι την τελευταία μέρα του Αυγούστου, ανακοίνωσαν τις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, προκαλώντας οργή, αλλά και απόγνωση στους περισσότερους.
Παρά το κύμα μαζικής αποχώρησης-συνταξιοδότησης, που καταγράφηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τη τελευταία διετία και τους ελάχιστους διορισμούς που πραγματοποιήθηκαν, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποφάσισε να μην ικανοποιήσει το αίτημα απόσπασης της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων. Η απόφαση αυτή ελήφθη, πάρα τα σημαντικά κενά που δημιουργούν οι πολλές συνταξιοδοτήσεις και οι ελάχιστες μεταθέσεις που έγιναν, κενά που αργά ή γρήγορα θα υποχρεωθεί το Υπουργείο Παιδείας να καλύψει με αναπληρωτές.
Η περιβόητη εξαγγελία της κυρίας Υπουργού για εξορθολογισμό των αποσπάσεων και επιβολή αντικειμενικών κριτηρίων, που θα αγκάλιαζαν όλοι οι εκπαιδευτικοί, απεδείχθη κενή περιεχομένου. Η πραγματικότητα διαψεύδει την κυβερνητική προπαγάνδα. Η μόνη αλήθεια είναι ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ακολουθεί τις επιταγές της τρόικα, αδιαφορώντας για τις ανάγκες της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών. Καμία μέριμνα για τον εκπαιδευτικό και τις ανάγκες του. Για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ο εκπαιδευτικός είναι αναλώσιμος. Με τις φετινές αποσπάσεις:
• ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ δεν αποσπάστηκαν συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας ή συνάδελφοι που έχουν συζύγους ή παιδιά με σοβαρές ασθένειες ή ανάπηρους.
• ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ δεν αποσπάστηκαν τρίτεκνοι συνάδελφοι, γιατί προφανώς η πολιτική ηγεσία θεωρεί ότι δεν χρήζουν στήριξης, παρά τις μεγάλες περικοπές στο μισθό τους και τα αυξημένα τους έξοδα.
• ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ δεν πήραν απόσπαση σύζυγοι στρατιωτικών, παρά τη νομοθετική πρόβλεψη, λόγω της φύσης της εργασίας των συζύγων τους και τις-αιφνιδιαστικές μεταθέσεις τους.
• ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ο αριθμός των αποσπάσεων δεν καθορίζεται με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες.
• ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ δεν πήραν απόσπαση εκλεγμένοι συνδικαλιστές στα Δ.Σ των ΕΛΜΕ, που το προηγούμενο διάστημα ενόχλησαν το καθεστώς, στέλνοντας προφανώς το μήνυμα ότι αυτά παθαίνουν όποιοι αμφισβητούν την αυθεντία της κυρίας Υπουργού.
Απορία επίσης μας προκαλεί η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε και η δημιουργία τριών πινάκων αποσπασμένων.
Και ενώ οι εκπαιδευτικοί είναι ανάστατοι για τις νέες μεγάλες περικοπές στους μισθούς τους και την πρωτοφανή αναλγησία της Υπουργού, οι σκοτεινοί εγκέφαλοι της Διοίκησης ετοιμάζουν τα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα.
Συγκεκριμένα:
• Με εντολή των Διευθυντών Δευτ/θμιας Εκπσης σε αρκετές περιοχές υπολογίζονται τα τμήματα με τριάντα (30) μαθητές, παρά τα λεγόμενα της πολιτικής ηγεσίας, ότι δεν θα υπάρχουν τμήματα πάνω από 28 μαθητές.
• Μεθοδεύονται εν κρυπτώ καταργήσεις και συγχωνεύσεις ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ παραμονές του νέου σχολικού έτους, χωρίς την ενημέρωση και τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών.
• Επιχειρείται η επάνδρωση των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας με ωρομίσθιους, που θα πληρώνονται με μπλοκάκι, χωρίς ασφαλιστικές υποχρεώσεις από το κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου