Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ε.Λ.Μ.Ε ΕΟΡΔΑΙΑΣ
25ης Μαρτίου 39
50200 Πτολεμαϊδα
e_mail : elmeeordaias@gmail.com
Τηλέφωνο : 24630  23763
FAX : 24630  23763


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ (20-9-2011)
Οι αποσπάσεις και διαθέσεις που ανακοινώθηκαν από το ΠΥΣΔΕ στις 20 Σεπτεμβρίου, προκάλεσαν αναστάτωση στα σχολεία της περιοχής μας. Υπάρχουν τρομερά, πιστεύουμε από αμέλεια, λάθη τα οποία πρέπει άμεσα να τα ξαναδεί το υπηρεσιακό όργανο και να τα λύσει. Υπάρχουν όμως και κάποιες μετακινήσεις οι οποίες είναι επιεικώς αδικαιολόγητες και απαράδεκτες. Επισημαίνουμε μερικά σημεία τα οποία με μια πρώτη ματιά προκαλούν προβλήματα στην λειτουργία των σχολείων μας.
1. Μετακινήσεις συναδέλφων, κυρίως φιλολόγων, που αφήνουν κενά στα σχολεία τους και συμπληρώνουν κενά σε άλλα σχολεία. Το πρόβλημα των κενών συνολικά παραμένει.
2. Μετακινήσεις συναδέλφων, σε σχολεία όπου δεν έχουν ωράριο.
3. Αναθέσεις μιας (1) ώρας σε απομακρυσμένα σχολεία, σε χωριά ή στην πόλη της Κοζάνης.
4. Διαθέσεις συναδέλφων, κυρίως πληροφορικής στην Αθμια, και από τα Λύκεια που θα χρειαστούν στα σχολεία όταν ξεκινήσουν στην Β και Γ τάξη τα μαθήματα επιλογής.
5. Ανακλήσεις αποσπάσεων, συναδέλφων που ήταν απαραίτητοι στα σχολεία.
6. Αποσπάσεις και διαθέσεις συναδέλφων που αναμένονταν να αναλάβουν τις βιβλιοθήκες, ιδιαίτερα των Λυκείων, που θα υποβοηθούσαν στα Projects που ξεκινούν στην Α τάξη του Λυκείου.
7. Είχαμε ακόμα και αποσπάσεις υποψήφιων υποδιευθυντών.
Πολλά από τα παραπάνω θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν στο ΠΥΣΔΕ συμμετείχε εκπρόσωπος από την Εορδαία που γνώριζε την διάταξη του προσωπικού και τις ανάγκες των σχολείων μας.


Πολλά από τα παραπάνω θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν το ΠΥΣΔΕ συνεννοούνταν με ουσιαστικό τρόπο με τους διευθυντές των σχολείων μας που γνωρίζουν πολύ καλά τις ανάγκες τα κενά τα πλεονάσματα στην σχολική μονάδα τους.
Διανύουμε την δεύτερη εβδομάδα του σχολικού έτους και ενώ αγωνιζόμαστε στα σχολεία μας να μαζέψουμε βιβλία, να μοιράσουμε φωτοτυπίες, να οριστικοποιήσουμε τμήματα, να προχωρήσουμε τον προγραμματισμό μας και την οργάνωση των σχολείων μας.
Ενώ οι σύλλογοι καθηγητών έχουν μοιράσει εργασίες, ωράριο, πρόγραμμα και προσπαθούμε να ξεκινήσει η δύσκολη σχολική χρονιά στα σχολεία μας. Ξαφνικά με τις αποσπάσεις διαθέσεις από χθες βρισκόμαστε πάλι στην αρχή, αφού πρέπει λόγω των αλλαγών στο προσωπικό να γίνουν πολλά από την αρχή. Τα πράγματα θα μπερδευτούν ακόμη περισσότερο όταν στο τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθούν και οι νέοι υποδιευθυντές, και οι συμπληρωματικές αποσπάσεις από άλλα ΠΥΣΔΕ
οι αλλαγές αυτές προκαλούν ήδη και μεγάλη αναστάτωση και δυσκολεύουν σε συνδυασμό με τα άλλα προβλήματα την ομαλή εκκίνηση του σχολικού έτους.
Αυτές οι αλλαγές έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί πριν τις 12 Σεπτεμβρίου. Θεωρούμε ότι υπάρχουν ευθύνες στην διαχείριση του προσωπικού. Αποδεικνύεται στην πράξη μεγάλη καθυστέρηση και προχειρότητα για τις αποφάσεις που λαμβάνονται.
Εκφράζουμε τον προβληματισμό μας και ζητάμε από το ΠΥΣΔΕ Κοζάνης, να διορθώσει άμεσα λάθη και παραλήψεις που μας δημιουργούν προβλήματα στην οργάνωση και λειτουργία των σχολείων. Να παρθούν αποφάσεις που διευκολύνουν και όχι να ταλαιπωρούν τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία στο έργο τους. Αρκετά προβλήματα έχουμε και στην προσωπική μας και στην σχολική μας ζωή.
Δεν καταγγέλλουμε ζητάμε κατανόηση και βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου