Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010

Συγκεντρώσεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων καθηγητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου αναπληρωτές και ωρομίσθιοι καθηγητές, διεκδικώντας θεσμικά και οικονομικά αιτήματα.
Με συνθήματα υπέρ της μονιμότητας στην εργασία και στους διορισμούς και ενάντια στην «εργασιακή ομηρία», οι δεκάδες διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις προαναγγελθείσες εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας.
Ειδικότερα, οι διαδηλωτές ζητούν να μη γίνει καμία αλλαγή στο σύστημα διορισμών μέχρι να διοριστούν ως μόνιμοι όλοι όσοι βρίσκονται στους πίνακες προϋπηρεσίας. Επίσης, η κάλυψη όλων των κενών να γίνεται με διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, ενώ για τον υπολογισμό αυτών των θέσεων ζητούν την υλοποίηση των προτάσεων της ΟΛΜΕ για νομοθετική κατοχύρωση ανώτατου ορίου 25 μαθητών ανά τμήμα, 20 στις κατευθύνσεις και 10 ανά καθηγητή στα εργαστήρια.
Τέλος, ζητούν την άμεση κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων.
Στη Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Με πανό και συνθήματα, όπως «Μισή δουλειά, μισή ζωή» οι διαδηλωτές ζήτησαν να μη γίνει αλλαγή στο σύστημα διορισμών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου