Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012



ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                                                                         Πτολεμαίδα  7 / 10 / 2012
ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ 1                                                                                               
50 200 ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ
Τηλ. 24635 02480           
                           
   

    ΘΕΜΑ:  « 2ο ΕΠΑΛ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ - ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΤΩΝ »


Τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν όλοι οι φορείς της πόλης μας απαιτούσαν με απόλυτο τόνο το κτίριο του 2ου ΕΠΑΛ, να παραχωρηθεί για να λειτουργήσει το τμήμα ΤΕΙ μαιευτικής Κοζάνης. Μόνον η ΕΛΜΕ Εορδαίας διαφώνησε.
Για ποιους λόγους το κάναμε (παραθέτουμε συνοπτικά μερικούς) :
1). Το κτίριο που παραχωρήθηκε (πρώην 5ο Γυμνάσιο), ήταν ακατάλληλο για την στέγαση ενός σχολείου τύπου ΕΠΑΛ.
2). Δεν υπήρχε προγραμματισμός, ούτε από την τότε Δημοτική αρχή, ούτε από την τότε Νομαρχία και περιφέρεια για νέο κτίριο που θα στεγάσει το ΕΠΑΛ.
3). Θα συστεγάζονταν και θα είχαν κοινό αύλειο χώρο δύο σχολεία διαφορετικού τύπου Γυμνάσιο - ΕΠΑΛ. κ.τ.λ.

Επί τέσσερα έτη, η ΕΛΜΕ κάθε χρόνο, με κάθε ευκαιρία, θέτει στον Δήμο Εορδαίας, στην Διεύθυνση εκπαίδευσης Κοζάνης, στην Περιφερική Διεύθυνση εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας, κοινοποιεί στο Υπουργείο Παιδείας το πρόβλημα του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαίδας.

Επί τέσσερα έτη, έχουν περάσει – παρελάσει από το 2ου ΕΠΑΛ και ενημερώθηκαν επί τόπου και άμεσα, Βουλευτές του Νομού μας, Περιφερειάρχες εκπ/σης, Διευθυντές εκπ/σης, Σύμβουλοι, Δήμαρχοι, επιτροπές του ΟΣΚ κ.α..

Ειδικότερα από το προηγούμενο σχολικό έτος, επισημάναμε προς όλους ότι το ΕΠΑΛ ακόμα και αν παραμείνει στο κτίριο θα χρειαστεί περισσότερες αίθουσες, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το επόμενο σχολικό έτος θα χρειαστεί και άλλες αίθουσες.   

Ξέρουμε ότι μέχρι και σήμερα, δεν υπήρξε, δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός για να κτιστεί νέο σχολικό κτίριο που θα στεγαστεί το ΕΠΑΛ. Όλοι γνωρίζουν και όλοι ξέρουν το πρόβλημα και όλοι κάνουν «ενέργειες» και «προτάσεις». Το πρόβλημα παραμένει και δεν μπορεί να λυθεί με μπαλώματα και πρόχειρες - προσωρινές λύσεις που θα προκύψουν από την διαχείριση του. 

Η πρότασή μας, εδώ και τέσσερα έτη, παραμένει να κτιστεί νέο κτίριο. Θα πρέπει ο Δήμος μας, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από κοινού άμεσα να απαιτήσουν λύση από το Υπουργείο Παιδείας. 
  
    Ο πρόεδρος                                                                      Ο Γραμματέας

                                                                                                           
Πολυχρονιάδης Νικόλαος                                                Δασωνίδης Αλέξανδρος       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου