Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012



ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                                                                         Πτολεμαίδα  10 / 10 / 2012
ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ 1                                                                                               
50 200 ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ
Τηλ. 24635 02480           

                           
    ΘΕΜΑ:  « Διευκρινήσεις σχετικά με τα κοινωνικά φροντιστήρια
                     για μαθητές Γυμνασίων - Λυκείων »

Σε πολλά σχολεία μας, διατυπώθηκαν ερωτήματα σχετικά με την οργάνωση – προγραμματισμό και λειτουργία των κοινωνικών φροντιστηρίων.
Διευκρινίζουμε τα κάτωθι.  
Την αίτηση – Δήλωση, που έχουμε στείλει τα σχολεία ανάλογα με του τύπο τους (Γυμνάσιο – Λύκειο - ΕΠΑΛ) να την τροποποιήσουν, ως προς την επιλογή των μαθημάτων, και να την τροποποιήσουν για να διευκολύνουν την  επιλογή των μαθημάτων από τους μαθητές. 
Αν σε κάποιο σχολείο, υπάρχει η δυνατότητα να οργανωθούν φροντιστηριακά τμήματα μαθητών και να λειτουργήσουν μετά το πέρας του ωρολογίου προγράμματος, είτε με μαθητές που είναι από χωριά, είτε με μαθητές που δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν να μετακινηθούν απογευματινές ώρες, από την ΕΛΜΕ, θα προσπαθήσουμε να διαθέσουμε και εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί για να λειτουργήσουν.
Η ΕΛΜΕ δεν θα ζητήσει από τους γονείς και μαθητές, κανένα χαρτί, εκτός από την αίτηση – δήλωση που ήδη ζητάμε. Τονίζουμε ότι η προσφορά των καθηγητών, όπως και η συμμετοχή των μαθητών είναι εθελοντική.
Οι καθηγητές που θέλουν να συμμετέχουν στην οργάνωση – προγραμματισμό με γραμματειακή υποστήριξη ή  με διδασκαλίες να αποστείλουν e-mail στην ΕΛΜΕ ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ή να στείλουν sms στο τηλέφωνο 6972818130 (Πολυχρονιάδης Νικόλαος).
Σε κάθε σχολείο, οι αιτήσεις – Δηλώσεις να δοθούν στους μαθητές κηδεμόνες, και όσο γίνεται γρηγορότερα να συγκεντρωθούν, για να μπορέσουμε να τις επεξεργαστούμε. Χρειάζεται συνάδελφοι να δείξουμε ενδιαφέρον και να ασχοληθούμε, και να μιλήσουμε στα παιδιά, όσο μπορεί ο καθένας μας, αν γίνει απλά μια ανακοίνωση, δεν θα έχουμε συμμετοχές.
Ειδικότερα στα ΕΠΑΛ (ομάδα Α και Β) και στα Γενικά Λύκεια, κανένα παιδί να μην μείνει αβοήθητο, τα παιδιά που ετοιμάζονται για Πανελλαδικές πρέπει να τα ενημερωθούν για την προσφορά μας.
Από τον Δήμο Εορδαίας, αναμένουμε να εγκριθεί για της διδασκαλίες  το κτίριο του ΙΕΚ στις εγκαταστάσεις του 3ου ΓΕΛ Πτολεμαίδας, χώρος θερμαινόμενος με αίθουσες λειτουργικές και οι ώρες λειτουργίας θα είναι απογευματινές, (4 μ.μ. – 8 :00 μ.μ.). Επισημάνθηκε από κάποιους το πρόβλημα της πρόσβασης, για κάποιους μπορεί να είναι δύσκολο, μια ιδέα είναι να χρησιμοποιηθεί παράλληλα και κάποιο άλλο κτίριο στο κέντρο της πόλης. Το έχουμε υπόψη μας, αλλά προτεραιότητα άμεση είναι να ξεκινήσουμε και αν τεθεί το θέμα στην πορεία θα το δούμε.
Για τα τμήματα που θέλουμε να δημιουργήσουμε, δεν υπάρχει περιορισμός για ελάχιστο αριθμό μαθητών, σαφώς δεν μπορεί να είναι ο αριθμός των μαθητών και μεγάλος (π.χ. πάνω από 10 μαθητές).

Συνάδελφοι, χρειάζεται από όλους μας ευαισθητοποίηση, τώρα που πολλοί μαθητές μας, μαζί μας βιώνουν την κοινωνική δυστυχία και την οικονομική ανέχεια, που ζουν την ανασφάλεια του αύριο σε δραματικές συνθήκες. Να δείξουμε ότι ο εκπαιδευτικός δεν είναι απλά ένας εργαζόμενος, ένας Δημόσιος Υπάλληλος. Είναι κοινωνικός λειτουργός που με όσες δυνάμεις έχει εργάζεται ως εθελοντής για την παιδεία ακόμα και σε άθλιες οικονομικές και κοινωνικές  καταστάσεις νοιάζεται για τους νέους ανθρώπους, ενδιαφέρεται και αγωνίζεται στην πράξη για το μέλλον για την νεολαία.   

ΔΣ ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου