Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ  (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΟΖΑΝΗΣ)

Tους εκπαιδευτικούς και το λαό της Εορδαίας, προβλημάτισε το γεγονός ότι από τα σχολεία του πρώην νομού Κοζάνης αποφασίστηκε να κλείσουν τελικά μόνον τα δύο της Εορδαίας το Γυμνάσιο Αγίου Χριστοφόρου και το Γυμνάσιο Γαλάτειας. Αντίθετα στην περιοχή Κοζάνης τα σχολεία που «θα έκλειναν» θα λειτουργήσουν ως παραρτήματα (φοβερή επινόηση), εν αναμονή και η σχετική ρύθμιση που θα οριστικοποιήσει την απόφαση αυτή.
Η Κοζάνη κινητοποιήθηκε λένε κάποιοι, απείλησαν και φοβέρισαν με την στάση τους, κάτι ανάλογο ακούγεται για τον πρώην νομό Καστοριάς. Έχουν τον Πετσάλνικο εκεί καθαρίζει όπως και η Διαμαντοπούλου στην Κοζάνη με τον Παπακωνσταντίνου. Αν αυτό ισχύει θα πρέπει να προβληματίζονται οι βουλευτές και οι υπουργοί της περιφέρειας μας αφού εντός της περιφέρειας προνομιακά κάποιοι εξαιρούνται από τις «Θυσίες του μνημονίου», ενώ όλοι οι υπόλοιποι θυσιαζόμαστε στο βωμό του «πατριωτισμού» και τις κυβερνητικής πολιτικής που «σώσει την Ελλάδα από την χρεωκοπία».
Πληθυσμιακά ο Δήμος Εορδαίας είναι ο δεύτερος της Δυτικής Μακεδονίας με πολύ μεγάλη εμπορική και οικονομική δραστηριότητα. Δεν μπορεί αλόγιστα και χωρίς ουσιαστικά κριτήρια να κλείνουν υπηρεσίες (υγείας, Παιδείας, οικονομικές). Οι αποφάσεις αυτές που λαμβάνονται με μοναδικό κριτήριο το «κόστος» θα προκαλέσουν την ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας και θα μεταφέρουν το κόστος στην τσέπη μας.
Το Νοσοκομείο μας που είναι πανεπιστημιακών προδιαγραφών εδώ και είκοσι έτη ζητά προσωπικό για να λειτουργήσει και δεν έχει. Υπάρχει υλικό αναξιοποίητο, και υποδομές για να λειτουργήσει, όμως υπολειτουργεί με πολιτική ευθύνη και σήμερα το κλείνετε χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη υποδομή στην Δυτική Μακεδονία.
Η Εφορία της Εορδαίας παράγει έργο αντίστοιχο με πρώην Νομούς της Δυτικής Μακεδονίας την κλείνετε με πολιτική απόφαση. Αυτές οι επιλογές είναι δυσανάλογες με αυτά που ευαγγελίζεστε. Το μνημόνιο φαίνετε ότι δεν αποκλείει το ρουσφετολογικό κομματικό μηχανισμό.
Το Γραφεία Δ/θμια και Α/θμιας εκπαίδευσης που εξυπηρετούν περίπου 1000 εκπαιδευτικούς και πάνω από επτά χιλιάδες μαθητές και τους γονείς τους τα κλείνετε,
γιατί ;
Κύριοι Βουλευτές, κύριοι της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας, κύριοι του υπουργείου, είμαστε μια μικρή κοινωνία με πολλά μακροχρόνια προβλήματα που μας ενώνουν, απλώς δεν έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας, η Εορδαία βράζει, η υπομονή μας εξαντλήθηκε και η αγανάκτηση θα εκφραστεί δυναμικά.

Καλούμε, τον Δήμο Πτολεμαίδας, το Εργατικό κέντρο Πτολεμαίδας, τους συλλόγους καθηγητών των Γυμνασίων Αγίου Χριστοφόρου και Γαλάτειας τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των δύο σχολείων, τον σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τους εργαζόμενους στην ΔΟΥ Πτολεμαίδας, και τους φορείς της πόλης το λαό της Εορδαίας σε συζήτηση στο
1ο Γυμνάσιο την Τρίτη 14 – 06  2011 και ώρα 6:00 μ.μ
για να αποφασίσουμε δράσεις για να πείσουμε την πολιτική ηγεσία ότι είμαστε και εμείς εδώ και έχουμε αιτήματα που αφορούν την Εορδαία.

ΔΣ ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου