Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Καταργούνται τα δημοτικά-Παραμένουν ως παραρτήματα γυμνάσια! PDF
Eντος των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Παιδείας οι «διορθωτικές» αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις σχολείων, γυμνασίων και λυκείων. Οι τελευταίες, έγκυρες πληροφορίες από το Υπουργείο κάνουν λόγο για συγχώνευση όλων των δημοτικών σχολείων του Νομού Κοζάνης, όπως ήταν οι αρχικές αποφάσεις, χωρίς αλλαγές, ακόμη και για εκείνα του Πολυμύλου, της Κάτω Κώμης και της Ελάτης. Οι πληροφορίες του «Π.Λ.» θέλουν βουλευτές της περιοχής, αλλά και το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα, ο οποίος συγκέντρωσε αρκετά αναλυτικά στοιχεία, να προσπαθούν να μεταπείσουν την ηγεσία του Υπουργείου ειδικά για τον Πολύμυλο, αλλά μάλλον αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Ως προς τα γυμνάσια, φαίνεται πως θα λειτουργήσουν ως παραρτήματα και δεν θα συγχωνευτούν, τουλάχιστον τη φετινή χρονιά, εκείνα σε Τρανόβαλτο και Εράτυρα, ενώ τα γυμνάσια Γαλάτειας και Αγίου Χριστοφόρου συγχωνεύονται σε Εμπόριο και Ανατολικού αντίστοιχα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και το Λύκειο Τσοτυλίου θα λειτουργήσει ως παράρτημα του Λυκείου Νεάπολης και, προς το παρόν, δεν συγχωνεύεται. Επίσης, φαίνεται πως καταργείται το Λύκειο Εράτυρας και οι μαθητές θα πηγαίνουν στο Λύκειο Σιάτιστας.
Tην ίδια στιγμή, το Γυμνάσιο Άνω Κώμης ενδέχεται να συνεχίσει και τη σχολική χρονιά 2011-2012 τη λειτουργία του, ως παράρτημα του Γυμνασίου Κρόκου και να μη συγχωνευτεί, κάτι που θα συμβεί από τη μεθεπόμενη χρονιά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τη σχολική χρονιά 2012-2013 στο κτίριο της Άνω Κώμης θα στεγαστεί ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, κάτι που είχε προταθεί από φορείς της περιοχής στο Υπουργείο Παιδείας. Να σημειωθεί πως οι ανωτέρω εξελίξεις, εάν επιβεβαιωθούν, προέρχονται από τη συνάντηση και τις κινήσεις των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, οι οποίοι μαθαίνουμε πως είχαν σχετικές συναντήσεις με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Πηγή: Πρωϊνός Λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου