Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Δράσεις - Ανακοινώσεις ΟΛΜΕ

 Δράσεις και επόμενα βήματα για τη μη υλοποίηση της ταυτόχρονης σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ήδη έχει απευθυνθεί στην ΑΔΕΔΥ ζητώντας να προχωρήσει σε κήρυξη απεργίας-αποχής από την πραγματοποίηση ζωντανής μετάδοσης μαθημάτων και να διερευνήσει τις νομικές δυνατότητες για προσφυγή. Η ΑΔΕΔΥ έχει ήδη συγκαλέσει Γενικό Συμβούλιο την επόμενη Τετάρτη 20 Μαΐου, με θέμα την προκήρυξη απεργίας-αποχής. 

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, μετά και την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την εφαρμογή της διαδικασίας μετάδοσης, θα επιδιώξει νέα άμεση συνάντηση στην ΑΠΔΠΧ (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα).
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, σε συνεργασία με τη ΔΟΕ, θα διερευνήσει την πιθανότητα νομικής προσφυγής κατά της Υπουργικής απόφασης.
Η ΟΛΜΕ θα ενημερώσει άμεσα την Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια Ομοσπονδία εκπαιδευτικών συνδικάτων –ETUCE και ΕΙ – και θα ζητήσει την έμπρακτη συμπαράστασή τους για το θέμα αυτό. Θα εξετασθεί ακόμα και η δυνατότητα προσφυγής στους αρμόδιους μηχανισμούς και αρχές της Ε.Ε σε διοικητικό και δικαστικό επίπεδο.
Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να λάβουν αποφάσεις μη υλοποίησης της ζωντανής μετάδοσης του μαθήματος.  Θα γίνει προσπάθεια, σε συνεργασία με νομικό σύμβουλο να σταλεί ενδεικτικό πρακτικό τις αμέσως επόμενες μέρες, που θα περιλαμβάνει και νομικά και παιδαγωγικά επιχειρήματα.
Καλούμε τις/τους συναδέλφους να μην υλοποιήσουν σε καμία περίπτωση την υπουργική απόφαση της μετάδοσης μαθημάτων και για το σκοπό αυτό τους καλύπτουμε πολιτικά και συνδικαλιστικά.
Καλούμε τις ΕΛΜΕ να ενημερώσουν άμεσα τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και να παρεμβαίνουν σε περιπτώσεις, όπου ασκούνται πιέσεις σε συναδέλφους να υλοποιήσουν την ΥΑ.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  
Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου ,τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών
· κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας  πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία
·            αποφάσισε το άνοιγμα όλων  των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών
·            ψήφισε αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία.

Απαιτούμε να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό

Καλούμε τα Δ.Σ. των Ε.Λ.Μ.Ε. να προκηρύξουν 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11 έως 2 μ.μ.) με στόχο τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων και την έκφραση της πλήρους αντίθεσής τους στην υπουργική απόφαση (ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία)

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ, καλούν όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Τρίτη 19 Μαΐου στη 1μμ.

H ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ θα σας ενημερώσει το συντομότερο μετά από συνεδρίαση του ΔΣ για τις δράσεις που προτίθεται να υλοποιήσει

ANAKOINΩΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, κατά την τελευταία του συνεδρίαση της 15ης Μαΐου 2020, αποφάσισε:
Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
·            Οι Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθούν από 20 έως και 29 Μαΐου 2020, ενώ η Γενική Συνέλευση των Προέδρων ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθεί την 1η ή την 4η Ιουνίου στην Αθήνα, με το δεδομένο ότι μέχρι τότε θα έχουν αρθεί τα μέτρα, λόγω της επιδημίας, τα οποία θα μπορούσαν να εμποδίσουν την προσέλευση όλων των Προέδρων των ΕΛΜΕ.
·  Τα ζητήματα των γενικών συνελεύσεων είναι: το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, τα προβλήματα που γεννά το άνοιγμα των σχολείων στις 18 Μαΐου και η επιχειρούμενη από το ΥΠΑΙΘ ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων. Για τα θέματα αυτά, όπως και για το προτεινόμενο πρόγραμμα δράσης, θα γίνει προσπάθεια από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να κατατεθεί εισήγηση στις ΕΛΜΕ το αμέσως επόμενο τριήμερο.
·    Η ληφθείσα σε προηγούμενο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ απόφαση, ότι σε περίπτωση που η κ. Υπουργός Παιδείας καταθέσει το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, πριν από τις ως άνω ημερομηνίες, θα προκηρυχθεί από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ 3ωρη στάση, με συμπληρωματική 3ωρη στάση από τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ, την ημέρα της κατάθεσής του, βρίσκεται σε ισχύ. 

Β. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 19ης ΜΑΪΟΥ 2020
·            Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ, διοργανώνουν  Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Τρίτη 19 Μαΐου στη 1μμ και πορεία προς τη Βουλή. Θα σας σταλεί κάλεσμα της ΟΛΜΕ. Κατά την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου αποφασίστηκε να προηγηθούν στην πορεία τα πανό των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και να ακολουθήσουν οι ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ και κατόπιν οι άλλες συλλογικότητες.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ μετά τις τελευταίες εξελίξεις προγραμματίζει τα επόμενα βήματα για το θέμα της μετάδοσης μαθημάτων σε πραγματικό χρόνο. Θα σας σταλεί άμεσα σχετικό ενημερωτικό κείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου