Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Κάρτα ελεύθερης εισόδου στα κρατικά μουσεία

Σύμφωνα με το ΦΕΚ/B/2916/31.12.2015, δικαιούνται να αποκτήσουν Δελτίο ελεύθερης εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία τριετούς διάρκειας με δικαίωμα ανανέωσης, οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί της Α/βάθμιας, Β/βάθμιας, Γ/βάθμιας εκπαίδευσης (εν ενεργεία ημεδαποί και αλλοδαποί).
Στην περίπτωση των αναπληρωτών και των ωρομίσθιων καθηγητών, η έκδοση Δελτίου ελεύθερης εισόδου είναι δυνατή για το διάστημα που ασκούν το εκπαιδευτικό λειτούργημα.

Για την έκδοση του Δελτίου ελεύθερης εισόδου απαιτούνται κατά περίπτωση τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ:-Έκδοση κάρτας για 1η φορά
  • Δύο φωτογραφίες.
  • Βεβαίωση από τη Διεύθυνση του σχολείου που να αναφέρει: α) το ονοματεπώνυμο του εκπαιδευτικού, β) ότι είναι εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ……, γ) το σχολείο που υπηρετεί και δ) αν είναι μόνιμος ή αναπληρωτής.
  • Αίτηση στα κατά τόπους αρχαιολογικά μουσεία ή τις εφορείες αρχαιοτήτων.
2η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ-Επανέκδοση κάρτας:
  • Μία φωτογραφία.
  • Η παλιά κάρτα ελεύθερης εισόδου.
  • Βεβαίωση από τη Διεύθυνση του σχολείου που να αναφέρει: α) το ονοματεπώνυμο του εκπαιδευτικού, β) ότι είναι εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ……, γ) το σχολείο που υπηρετεί και δ) αν είναι μόνιμος ή αναπληρωτής. ΙV) Αίτηση στα κατά τόπους αρχαιολογικά μουσεία ή τις εφορείες αρχαιοτήτων(EΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ Τηλ./Fax: 24610-98800/1 )

    * Εάν σε ένα σχολείο είναι πολλοί οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί για έκδοση κάρτας, εκτός των παραπάνω χρειάζεται και ένα διαβιβαστικό από τη Διεύθυνση του σχολείου, που θα αναφέρει: «Σας διαβιβάζουμε τα δικαιολογητικά των παρακάτω εκπαιδευτικών – τα ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις κατοικίας και τηλέφωνα- και σας παρακαλούμε για την έκδοση…


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου