Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης Πτολεμαΐδας 19-20


Ο.Λ.Μ.Ε.

Ε.Λ.Μ.ΕΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ




Ταχ. Δ/νση
:
25ης Μαρτίου 6

Τ.Κ. - Πόλη
:
50200 Πτολεμαΐδα

Τηλέφωνο/ Fax
:
6932 841569

Ιστοσελίδα
:
elmeeordaias.blogspot.com 

 Email
:

Πληροφορίες
:
Ταργοντσίδης Α 6932 841569
Καμπούρης Γ     6974 328058


Πτολεμαΐδα08/11/2019
Αριθ. Πρωτοκόλλου:   74


Θέμα : Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης Πτολεμαΐδας


Η ΕΛΜΕ Εορδαίας καλεί τους συναδέλφους που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης Πτολεμαΐδας, αν και είναι υποχρέωση του υπουργείου παιδείας μέσα από τα προγράμματα «Ενισχυτικής Διδασκαλίας» να βοηθήσει τους μαθητές με αδυναμία αποδοτικής συμμετοχής στη διαδικασία της μάθησης αλλά και τους μαθητές που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους. Οι ειδικότητές που υπάρχει ανάγκη άμεσης κάλυψης είναι ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.

Σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλη συμμετοχή του κλάδου μας από το σχολικό έτος 2020-21 υπάρχει η σκέψη η ΕΛΜΕ να διοργανώσει αυτόνομα φροντιστήρια από μόνιμους και συνταξιούχους εκπαιδευτικούς που έχουν τον χρόνο να βοηθήσουν τους μαθητές της Εορδαίας.
Παρακαλούμε η αφίσα και το δελτίο τύπου
·         να αναρτηθούν στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου σας
·         να ενημερωθούν τα 15μελή μαθητικά συμβούλια της σχολικής σας μονάδας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελληνική  οικογένεια για να μάθουν γράμματα τα παιδιά της είναι μεγάλες.
Εμείς από την πλευρά μας, θέλοντας να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε μαθητές οικογενειών που αδυνατούν οικονομικά να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό βάρος των φροντιστηρίων, διοργανώνουμε και φέτος δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης.
Οι επιτυχίες των μαθητών που πέρασαν από το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης τα 6 χρόνια λειτουργίας του, μας δίνει δύναμη και κουράγιο  ώστε και τη νέα χρονιά να συνεχίσουμε τη λειτουργία του και να βοηθήσουμε τις οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα είτε για ιδιαίτερα είτε για φροντιστήρια.
Ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας (μέλος της ΟΓΕ), το ΣΕΕΕΝ, το  ΣΕΥΠΕ καλούν αδιόριστους  και διορισμένους εκπαιδευτικούς, φοιτητές καθηγητικών σχολών που θέλουν να βοηθήσουν να επικοινωνήσουν μαζί μας και να κάνουν το Λαϊκό Φροντιστήριο και δική τους υπόθεση.
Καλούμε όλους τους γονείς και μαθητές το επιθυμούν, είτε είναι μέλη των Σωματείων είτε όχι, να έρθουν σε επαφή μαζί μας και να εγγράψουν τα παιδιά τους στα μαθήματα.
          Οι γονείς – κηδεμόνες που ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Λαϊκό Φροντιστήριο να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο επικοινωνίας  6972807119.
Αιτήσεις μπορούν να γίνουν  για  όλες της τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  και για όλα τα μαθήματα αλλά σας γνωρίζουμε ότι ανάλογα με τη διαθεσιμότητα  προτεραιότητα θα δοθεί στη δημιουργία τμημάτων για τη Γ τάξη του Λυκείου, ακολούθως για τις άλλες τάξεις.
 Επιπλέον, για την καλύτερη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου, παρακαλούμε τους εκπαιδευτικούς, παλιούς μαθητές και γονείς που έχουν εκπαιδευτικά βοηθήματα και δεν τα χρειάζονται πλέον, εφόσον επιθυμούν να τα δωρίσουν στο Λαϊκό Φροντιστήριο προκειμένου να δημιουργηθεί μία βιβλιοθήκη που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών που φοιτούν σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου