Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΠΑΣΚ ΔΕ: Σχετικά με την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών



Η προωθούμενη, επίσημα πλέον, αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά μέτρων που έχουν βάλει στο στόχαστρο τον κλάδο, τους μαθητές, την εκπαίδευση στο σύνολό της.
Μετά από τον επαίσχυντο νόμο για το ενιαίο βαθμολόγιο – μισθολόγιο, που οδήγησε στον εκπαιδευτικό των 650ε, το νέο πειθαρχικό δίκαιο, που έχει θέσει  υπό διωγμό  τους συναδέλφους, καθιστώντας όλους μας εν δυνάμει «επίορκους», τη θέσπιση διατάξεων για την αργία, τη διαθεσιμότητα, την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, και το απαράδεκτο και τιμωρητικό σχέδιο για την αξιολόγηση, η κυβέρνηση θα νομοθετήσει και για την αύξηση του ωραρίου.


Πρόκειται για μία απόφαση που έχει να κάνει με τις δηλωμένες προθέσεις του υπουργείου Παιδείας για μηδενικές προσλήψεις και μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Η ανάγκη να εξυπηρετηθεί με κάθε τρόπο μία εξοντωτική δημοσιονομική πολιτική αποβαίνει όχι μόνον σε βάρος του δοκιμαζόμενου Έλληνα εκπαιδευτικού, αλλά και σε βάρος των μαθητών, σε βάρος του ίδιου του σχολείου.
Χωρίς να στηρίζονται σε αντικειμενικά δεδομένα, χωρίς μελέτη για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης στην  ποιότητα της εκπαίδευσης αλλά και στη διαχείριση του προσωπικού, ετοιμάζονται για μια ακόμη φορά να κάνουν λάθος.
Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους μαθητές, τους γονείς, την κοινωνία.
Οι σχεδιασμοί που οδηγούν σε υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και σε κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, δεν θα περάσουν.
Η Εκτελεστική Γραμματεία της
ΠΑΣΚ Καθηγητών Δ.Ε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου