Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Η κυβέρνηση, προχωρά στην νομιμοποίηση όλων των ναρκωτικών.
Σε νομοσχέδιο με τίτλο «Κώδικας Ναρκωτικών», και με πρόσχημα ότι πρέπει να διορθωθούν οι ποινές των χρηστών, για να μην είναι τάχα πολύ αυστηρές, απελευθερώνει πλήρως την χρήση όλων των ναρκωτικών, δίνοντας ευκαιρία σε κάποιους να προσθέσουνε μερικά μηδενικά στους λογαριασμούς τους στην Ελβετία από την εκμετάλλευση του πόνου και το εμπόριο ναρκωτικών.

Μερικά από τα σημεία του νομοσχεδίου :
 Τα ναρκωτικά θα κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα στα παιδιά μας, θα μπορεί να προσφέρεται σαν «κέρασμα».
 για να χαρακτηριστεί κανείς μεγαλέμπορος, θα πρέπει να αποδεικνύεται πως έχει κέρδος από πώληση ναρκωτικών πάνω από 50.000 €.
 με τη χρήση ναρκωτικών τα 15χρονα παιδιά ασκούν το δικαίωμα τους στην «αυτοπροβολή »
 τη «θεραπεία» θα αναλαμβάνουν πλέον ιδιώτες, ΜΚΟ και άλλοι «ειδήμονες» ή τσαρλατάνοι, που δα βρίσκουν τους γονείς την ανάγκη και δα τους στραγγίζουν ;
 αυτός ο κώδικας ναρκωτικών δεν περιέχει κανένα άρθρο για δημόσια δωρεάν πρόληψη, θεραπεία , βοήθεια στους πρώην χρήστες να ορθοποδήσουν στην κοινωνία. Αυτοί που τάχα τώρα «πόνεσαν» για την ποινική μεταχείριση των χρηστών είναι ίδιοι που χρόνια τώρα τους στρώνουν το έδαφος για να κάνουν χρήση. Είναι αυτοί που ως κεντρικό επιχείρημα έχουν ότι απελευθερώνουν τα ναρκωτικά για να μην πηγαίνουν οι χρήστες φυλακή και εκεί γίνονται χειρότεροι. Δεν λένε όμως ότι στις φυλακές κάνει κουμάντο το Υπουργείο δικαιοσύνης άρα τα ναρκωτικά υπάρχουν εκεί εν γνώσει του. Εκεί δεν λυπούνται τα «καημένα τα παιδιά» που τα ποτίζουν θάνατο ;

Τα ναρκωτικά είναι μέγιστο κοινωνικό πρόβλημα, κανένας νόμος δεν μπορεί να αθωώνει εμπόρους, κανένας νόμος δεν μπορεί νομιμοποιεί την χρήση. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στρέφεται ευθέως εναντίον της νεολαίας.

Ζητάμε πρόληψη, υποστήριξη με προγράμματα, δουλειά για τους αποθεραπευμένους χρήστες, προγράμματα μέσα στις φυλακές, ειδικούς εισαγγελείς για τις υποθέσεις ναρκωτικών, μέτρα που να οδηγούν στη θεραπεία την πραγματική και όχι εγκλεισμό και υποκατάστατα.

Διαφωνούμε μ’ αυτό το προμελετημένο έγκλημα σε βάρος των νέων ανθρώπων και της κοινωνίας. Οι νέοι πρέπει να ζουν με δικαιώματα στη δουλειά, τη μόρφωση, την ψυχαγωγία.
Να ονειρεύονται μια άλλη κοινωνία και να παλεύουν γι' αυτήν με ψηλά το κεφάλι.

Για όσους σπρώχτηκαν στα μονοπάτια των ουσιών, να υπάρχει ευκαιρία θεραπείας και επανένταξης δημόσιας και δωρεάν, ώστε να αγωνιστούν και αυτοί μαζί με όλους για μια ζωή πραγματικά ολόκληρη, όχι με δόσεις.

ΔΣ ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου