Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Ανακοινώσεις ΟΛΜΕ 11/12/2019


ΠΡΟΣ:
                                                                                                Την Υπουργό Παιδείας
                                                                                                κα Νίκη Κεραμέως
                                                                                                Την Υφυπουργό Παιδείας
                                                                                                κα Σοφία Ζαχαράκη
                                                                                                Την Γεν. Γραμματέα ΠΕ
                                                                                                και ΔΕ
                                                                                                κα Αναστασία Γκίκα
ΘΕΜΑ: Αίτημα από το ΔΣ της ΟΛΜΕ για συνάντηση
Κυρία Υπουργέ,
Κυρία Υφυπουργέ,
Κυρία Γενικέ,

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας την Παρασκευή 13/12/2019 στις 13.00 στο Υπουργείο Παιδείας για το πρόβλημα που έχει προκύψει για τους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής κλάδου ΠΕ04 ζητάμε συνάντηση μαζί σας για το θέμα.


Αθήνα, 11/12/2019

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΥΛΑΚΩΝ
Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ και της Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά πραγματοποίησαν από κοινού συνάντηση με εκπαιδευτικούς του 2ου ΣΔΕ Κορυδαλλού (ανδρικών φυλακών Κορυδαλλού) και τη Συντονίστρια εκπαίδευσης των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να αναδειχθούν τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνάδελφοι/-ισσες καθώς και μαθητές/-τριες του εν λόγω σχολείου, αλλά και γενικότερα το ζήτημα των Σχολείων στα Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας.
Στο συγκεκριμένο χώρο, και με δεδομένο ένα νομοθετικό πλαίσιο, που πέρα από το γεγονός οτι επιδέχεται πολλές βελτιώσεις και έχει πολλά προβλήματα (τα οποία συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση), επιτρέπει και βοηθάει στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου σχολικού δικτύου στις φυλακές, αναδείχτηκαν οι ανάγκες της άμεσης ίδρυσης σχολικής μονάδας στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, της άμεσης στελέχωσης των Καταστημάτων Κράτησης Κορυδαλλός Ι (ανδρικές φυλακές) και Ψυχιατρείο, με Συντονιστές/-στριες Εκπαίδευσης, της πλήρωσης σε λοιπό εκπαιδευτικό προσωπικό ακόμα και στις ήδη υπάρχουσες σχολικές μονάδες, της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων των φυλακών (θρανία, βιβλία κτλ), καθώς και των  κατάλληλων χώρων και προσωπικού καθαριότητας, της λειτουργίας άμεσα τη φετινή χρονιά του δημόσιουΙΕΚ των ανδρικών φυλακών (παρόλο που λειτουργούσε εδώ και χρόνια και διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές και εργαστήριο).
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με αφορμή την επίσκεψη αυτή τονίζει και πάλι οτι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα τα αρμόδια Υπουργεία στα:
·      Υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα ορίζεται η έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων και των χώρων όπου αυτές θα λειτουργούν εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των συντονιστών – βάση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.
·      Τοποθέτηση συντονιστών εκπαίδευσης στα 27 σωφρονιστικά καταστήματα στα οποία δεν πληρώθηκαν οι θέσεις,καθώς πάγωσαν οι διαδικασίες και μέχρι στιγμής έχουν καλυφθεί μόνο 6 θέσεις.
·      Επίσπευση της στελέχωσης από εκπαιδευτικούς και σαφή καθορισμό της  διαδικασίας με την οποία θα πραγματοποιηθεί.
·      Λειτουργία Προγραμμάτων ελληνομάθειας για τους αλλοδαπούς κρατούμενους με παροχή πιστοποίησης.
Η παροχή εκπαίδευσης στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας με σοβαρές κοινωνικές και ανθρωπιστικές διαστάσεις και αναφαίρετο δικαίωμα των εγκλείστων γυναικών και ανδρών. Αποτελεί επίσης στήριγμα ψυχικό στον αγώνα των κρατουμένων για την αντιμετώπιση των δεινών του εγκλεισμού, καθώς και βασική συνιστώσα της διαδικασίας κοινωνικής επανένταξης και μη υποτροπής.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε επίσης να προχωρήσει σε :
·         Παράσταση διαμαρτυρίας στα αρμόδια Υπουργεία για την προώθηση των παραπάνω αιτημάτων
·         Πρόσκληση συναδέλφων που υπηρετούν στα σχολεία αυτά, για ενημέρωση και συντονισμό στις παραπέρα ενέργειες της Ομοσπονδίας
·         Επίσκεψη και σε άλλα σχολεία σωφρονιστικών καταστημάτων στη χώρα.

                             Αθήνα, 11/12/2019

ΠΡΟΣ:
                                                                                                Την Υπουργό Παιδείας
                                                                                                κα Νίκη Κεραμέως
                                                                                                Την Υφυπουργό Παιδείας
                                                                                                κα Σοφία Ζαχαράκη
                                                                                                Την Γεν. Γραμματέα ΠΕ
                                                                                                και ΔΕ
κα Αναστασία Γκίκα 
ΘΕΜΑ: Έκδοση εγκυκλίου για τη διευκόλυνση μετακίνησης εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές
 Κυρία Υπουργέ,
Κυρία Υφυπουργέ,
Κυρία Γενικέ,
Ενόψει των διακοπών των Χριστουγέννων και  για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές, οι οποίες δεν εξυπηρετούνται με τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, παρακαλούμε να προβείτε άμεσα στην έκδοση της σχετικής εγκυκλίου που δίνει την δυνατότητα σε αυτές τις κατηγορίες εκπαιδευτικών να αποχωρήσουν νωρίτερα από τη σχολική μονάδα. Η εγκύκλιος αυτή που εκδίδεται κάθε χρόνο από την Γενική Διεύθυνση Προσωπικού δεν έχει – μέχρι σήμερα- σταλεί στα σχολεία.
Παρακαλείστε επίσης όπως μεριμνήσετε να συμπεριληφθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του «μεταφορικού ισοδύναμου» και οι προσληφθέντες πρόσφατα αναπληρωτές
Αθήνα, 11/12/2019
                                                                                                                               
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δυνατότητα αίτησης μετάθεσης/βελτίωσης για όλους τους μόνιμους εκπαιδευτικούς με τα τυπικά προσόντα στην ΕΑΕ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί ότι η νομοθετική ρύθμιση της παρ. 2 του αρ. 28 του ν. 4638/2019 αδικεί δεκάδες συναδέλφους και τους στερεί τη δυνατότητα για μετάθεση/βελτίωση στις νέες οργανικές θέσεις που δημιουργήθηκαν στα Τμήματα Ένταξης.
Συγκεκριμένα η εν λόγω ρύθμιση αναφέρει:
«Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος οι οργανικές θέσεις κατά κλάδο και ειδικότητα που προκύπτουν σύμφωνα με την παράγραφο 1, διατίθενται καταρχάς για την εξέταση εμπρόθεσμων αιτήσεων μετάθεσης σχολικού έτους 2018-2019,οι οποίες δεν ικανοποιήθηκαν ως προς οποιαδήποτε επιλογή. Οι εκπαιδευτικοί που μετατίθενται κατά τα ανωτέρω παραμένουν στη θέση που υπηρετούν έως και τη λήξη του διδακτικού έτους 2019-2020. Οι οργανικές θέσεις που θα απομείνουν κενές μετά την εξέταση των ως άνω αιτήσεων μετάθεσης διατίθενται για διορισμό».
Η ρύθμιση αυτή δίνει τη δυνατότητα να καλύψουν τις θέσεις αυτές οι περσυνοί αιτούντες μετάθεσης (2018-2019) αποκλείοντας όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους. Υπενθυμίζουμε ότι οι νέες οργανικές θέσεις δεν ήταν γνωστές ούτε για τις περσυνές αιτήσεις, ούτε για τις φετινές αφού συστάθηκαν στο τέλος Νοέμβρη, αφού δηλαδή είχε περάσει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων μετάθεσης.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ζητάει να αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη και να δοθεί η δυνατότητα αίτησης μετάθεσής /βελτίωσης όλων των μονίμων εκπαιδευτικών με τα τυπικά προσόντα στην ΕΑΕ για όλα τα οργανικά κενά Τμήματα Ένταξης (Τ.Ε) και ΣΜΕΑΕ και για τη σχολική χρονιά 2019 – 2020 πριν από τους επικείμενους νέους διορισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου