Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ


Κοζάνη, 27/11/2012

ΠΡΟΣ:
Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

ΚΟΙΝ:
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Εμείς οι υπογράφοντες το παρακάτω κείμενο, εκπρόσωποι των φορέων της εκπαίδευσης του νομού Κοζάνης, θέλουμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας αναφορικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή μας σχετικά με τη διδασκαλία της Γερμανικής γλώσσας.
          Αν και έχουμε διανύσει ήδη το πρώτο τρίμηνο των μαθημάτων δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα εκπαιδευτικός Γερμανικής γλώσσας στα Γυμνάσια Περδίκα και Λιβαδερού.
Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα κενά στα δημοτικά σχολεία είναι δεκάδες, με αποκορύφωμα την Εορδαία, όπου σε κανένα δημοτικό σχολείο οι μαθητές και οι μαθήτριες που έχουν επιλέξει τη Γερμανική γλώσσα δε τη διδάσκονται, παρότι οι ανάγκες των σχολείων για εκπαιδευτικό Γερμανικής γλώσσας είναι καταγεγραμμένες εδώ και μήνες από τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης.
Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό η πολιτική ηγεσία της χώρας μας να διασφαλίσει το δικαίωμα των παιδιών μας στην παροχή του αγαθού της δωρεάν εκμάθησης της δεύτερης ξένης γλώσσας που επέλεξαν, ιδιαίτερα στην πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε.

Κύριε Υπουργέ,
με την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας απαιτούμε να ενεργήσετε άμεσα, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων μας.             Η                                                    Ο                               Ο
Τοπική Επιτροπή                                  Πρόεδρος                  Πρόεδρος
της Πανελλήνιας Ένωσης              της ΕΛΜΕ Εορδαίας    του Συλλόγου
καθηγητών γερμανικής Π.Ε                                                Εκπ/κών Π.Ε 
                                                                                         Εορδαίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου