Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαίδας την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011 Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Εορδαίας με θέματα:
1. Κείμενο εισήγησης του ΔΣ της ΟΛΜΕ
2. Πλαίσιο αιτημάτων της ΟΛΜΕ.
3. Συζήτηση για τις δράσεις της ΕΛΜΕ το επόμενο διάστημα.

Η Γενική Συνέλευση, τοποθετήθηκε κατά των άδικων και αντιλαϊκών μέτρων, που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση. Οι περικοπές που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν χειροτερεύουν την λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης και πιέζουν ασφυκτικά και τον κλάδο μας και οικονομικά και εργασιακά.

Εγκρίθηκε το κείμενο εισήγησης της ομοσπονδίας μας.

Ακολούθησε συζήτηση για το πλαίσιο αιτημάτων, που εγκρίθηκε. Στη συνέχεια συζήτηση για τις δράσεις της ΕΛΜΕ. Μετά από πολλές τοποθετήσεις, καταγράφηκαν προτάσεις για το πρόγραμμα δράσης της ΕΛΜΕ.
Αποφασίστηκαν τα κάτωθι.

Η ΕΛΜΕ Εορδαίας, συμφωνεί με τις προτάσεις της ομοσπονδίας και στο βαθμό που είναι δυνατόν θα αγωνιστεί μαζί με όλους τους συναδέλφους να υλοποιηθούν. Ωστόσο υπήρξε προβληματισμός για την αποτελεσματικότητα των απεργιών με τον τρόπο που πραγματοποιούνται. Καταγράφηκαν σε πολλές τοποθετήσεις εναλλακτικές προτάσεις για να επιτευχθεί ικανοποιητικό αποτέλεσμα που θα μπορούσε να καλύψει την αδυναμία για δυνατές απεργιακές κινητοποιήσεις.
Οι προβληματισμοί και οι προτάσεις, θα σταλούν στην ΟΛΜΕ.

Το επόμενο διάστημα, θα προσπαθήσουμε σε συνεργασία με τους δασκάλους, τους γονείς και τους μαθητές, και άλλους φορείς να συντονιστούμε.
Θα το επιδιώξουμε σε ανοικτές συσκέψεις και συνεργασίες.

Στόχος είναι να συνδιοργανώσουμε την ημέρα που θα κατατεθεί ο τριετής προϋπολογισμός κυβέρνησης  ΕΕ  ΔΝΤ, πιθανά 19 Οκτωβρίου ή όποια άλλη ημέρα κατατεθεί μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας να επιχειρήσουμε κινητοποίηση όλων των συναδέλφων, με καθολική συμμετοχή στην απεργία, με τα σχολεία κλειστά, μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και όλοι μαζί στους δρόμους να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην κυβερνητική πολιτική.
Ο στόχος, είναι μια απεργία με ποσοστό συμμετοχής 100 %.
Η κινητοποίηση αυτή εφόσον πετύχει, θα στείλει ηχηρό μήνυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου