Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΟΛΜΕ: Πληρωμή συναδέλφων που μετέχουν σε Επιτροπές για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, Επιτηρητών και Βαθμολογητών

Κυρία Υπουργέ,
Γνωρίζετε ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Μαϊου και διεξάγονται χωρίς κανένα πρόβλημα λόγω της υπευθυνότητας και του επαγγελματισμού των συναδέλφων μας.
Ατυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί η κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, που θα καθορίζει τις αμοιβές των συναδέλφων που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Συνακόλουθα δεν έχει εκδοθεί κανένα ΧΕΠ και η πληρωμή των συναδέλφων καθίσταται προβληματική.


Η συγκεκριμένη ολιγωρία τροφοδοτεί σχετική φημολογία και έχει προκαλέσει αναστάτωση στους συναδέλφους μας που επιθυμούν να πληροφορηθούν αν το Υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να τους πληρώσει ή όχι.
Σας επισημαίνουμε, επίσης, ότι συνάδελφοί μας έχουν μετακινηθεί από νησί σε νησί ή μετακινούνται καθημερινά με το αυτοκίνητό τους σε απομακρυσμένα από τον τόπο διαμονής τους σχολεία προκειμένου να υπάρξει φερεγγυότητα στην όλη διαδικασία και επιβάλλεται να αποζημιωθούν για τα έξοδα διανυκτέρευσης και τα οδοιπορικά τους.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας να ασχοληθεί άμεσα με το ζήτημα της αποζημίωσης των συναδέλφων μας και να πληρωθούν με την ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου